Kenara Eco Complex Žeravna, Istočna Bugarska

Kenara Eco Complex

Žeravna, Istočna Bugarska

Kenara Eco Complex nalazi se u mestu Žeravna, u takozvanom "Gornjem kraju" sela, oko 150 metara severozapadno od crkve. Kompleks je smešten na 650 metara nadmorske visine, u podnožju istočnog planinskog masiva Balkan. Do grada Slivena ima 45 kilometara.

Kenara Eco Complex se sastoji od tri nezavisne kuće koje su u neposrednoj blizini - House Kenara, Guest House Loznitsata i Hadzhigergy House. Kuće imaju zajedničko osoblje i zajednički prijem.

House Kenara izgrađena je u arhitektonskom stilu tipičnom za ovaj kraj, od materijala gde dominiraju puno drvo i kamen. House Kenara ima lepo uređeno dvorište sa priborom za roštilj, zajednički dnevni boravak sa kaminom, kao i potpuno opremljenu kuhinju. Ovde je dostupan i besplatan Wi-Fi internet, kao i parking prostor.

Guest House Loznitsata je veoma stara građevina koja datira još iz perioda pre renesanse. Svi ručno rađeni drveni elementi i rezbarije u kući, su u potpunosti sačuvani tokom procesa restauracije. Kuća ima i tavernu koja je isključivo namenjena za goste, a tu je i prostrano dvorište za odmor i opuštanje. Dostupan je i besplatan Wi-Fi internet, kao i obezbeđena tri parking mesta.

Do Hadzhigergy House dolazi se uskim kaldrmisanim ulicama, a tu je i širok prostor gde se može prikladno parkirati nekoliko automobila. Kuća je stara više od 250 godina, naravno u potpunosti obnovljena, tako da je enterijer sačuvan gotovo u izvornom obliku. Sve ručno rađene rezbarije i elementi od drveta su sačuvani i restauirani. Nameštaj u kući je takođe što je moguće približan onome od pre 250 godina. Kuća ima i potpuno opremljenu zajedničku kuhinju sa trpezarijom, gde je i TV sa satelitskim kanalima, a obezbeđen je i besplatan Wi-Fi internet.

Autor fotografija: Nikolay Stefanov Dimitrov BG

Osnovne informacije
VrstaPrivatan smeštaj
LokacijaŽeravna, Istočna Bugarska
Emailekoguesthouses@gmail.com
Telefon 1+359 888 199 895
Telefon 2+359 887 719 964
wi-fi

Wi Fi

parking

Parking

rostilj

Roštilj

planina

Planina

vrt

Vrt

Smeštaj
Kenara Eco ComplexKenara Eco ComplexKenara Eco ComplexKenara Eco ComplexKenara Eco ComplexKenara Eco Complex

House Kenara - Soba za 2 osobe

wi-fi

Wi Fi

tv

TV

kupatilo

Kupatilo

Kenara Eco ComplexKenara Eco ComplexKenara Eco ComplexKenara Eco ComplexKenara Eco Complex

Guest House Loznitsata - Soba za 2 osobe

wi-fi

Wi Fi

tv

TV

kupatilo

Kupatilo

Kenara Eco ComplexKenara Eco ComplexKenara Eco ComplexKenara Eco ComplexKenara Eco Complex

Hadzhigergy House - Soba za 2 osobe

wi-fi

Wi Fi

tv

TV

kupatilo

Kupatilo